Hoppa till sidans innehåll

Borås

13 NOV 2012 19:34
I helgen var 11 från Ok Grip nere i Borås och sprang deras tre sprint-tävlingar,O-event.
  • Skapad: 13 NOV 2012 19:34

Alla kom ner på olika tider till sitt hotellrum eller stuga för att boa in sig och sedan dra iväg till tävlingen.  Då var det en natt-sprint det småduggade lite så det blev lite halvsvårt att se ordentligt men sin egen pannlampa behövde man knappt för det var en massa andra folks lampor och gatulampor. Dte var få hus som var stora så oftast kunde man springa hyfsat rakt på sträcket men man känade oftast på att springa lite runt istället. 

Klockan 7:20 nästa morgon samlades vi återigen men denna gång i stads parken för att delta på Äventyrsbanan. 5 ungdomar från Grip tillsamman med 4 ffrån Friskus Varberg bildade ett lag. Man var vid några olika stationer med olika innehåll frisbee, chokladbolls-katapult, pip-labyrint, "hinderbana" med boll, frågesport och slutligen den efterlängtade linbanan var alla med.

Efter lite lunch och vilaInnnan äventyrsbanan var det

dags för Down-hill. Efter2.2 km, mestadels uppåt, vandring till start kunde man ge sig ut på sin bana. I början i slutande skog med inte så många men tydliga föremål. Avslutningen var i stads terräng för att komma till målet och arenan. 

 O-Event 2012-118Till start-uppför

 

På kvällen åts det tacos och popcorn tillsammans med Ärla i ett vandrarhem precis vid campingen.

 O-Event 2012-144

 

Den avslutande "etappen" var inne på Borås ZOO. HD 14 och uppåt startade banan i skogsteräng men kom snabbt in på djurparken för att sedan i slutet ta några kontroller på en mer parkliknande yta. Resten av klasserna startade precis vid TC och sprang inne på djurparken hela tiden. Banorna var kluriga med många bra vägvalssträckor och en blandining mellan roliga, svåra, kluriga och lätthittade kontroller. Även då dugg-regnade det mest hela tiden men det störde inte själva orienteringen.

Alla har blivit godkända alla dagar, även om en kontroll saknades på natten. Och placeringarna har varit allt mellan 3 och 153. 

Bilder från helgen finns på förstasidan under "fotografier".

Resultat finns på eventor och mer info på o-events hemsida.

/Jonna

Skribent: Peter Fors

Länkar:

Winsplit

SOF 

SMOL  

 

Postadress:
OK Grip - Orientering
Klas Eriksson, Fatbursvägen 29
64732 Mariefred

Kontakt:
Tel: 0707107824
E-post: This is a mailto link