Hoppa till sidans innehåll

Jonnas lyckade USM-helg

21 SEP 2014 20:10
I helgen var det Ungdoms-SM i Köping och klubben hade en löpare med, Jonna. Hur det gick för henne kan ni läsa om här.
  • Skapad: 21 SEP 2014 20:10

På fredagen var det sprinttävlingen och Jonna hade som mål att komma topp-tio. Hon gjorde ett stabilt lopp som räckte ända till en fjärdeplats! Grymt imponerade då startfältet bestod av 99 jämnåriga tjejer. Efter invigning var det dags för prisutdelning då de tio främsta premieras uppe på scen. 

På lördagen var det långdistans som stod på programmet. Här hade Jonna en mindre lyckad dag med många småmissar och några större. En 28:e plats av närmare 100 tjejer blev resultatet.

 

Söndagen avslutar USM med en distriktsstafett. Man startar med en H15,därefter följer en D15, H16 och som avslutare har man en D16. För Sörmland startade Ludvig Ek från Nyköpings OK som gjorde ett stabilt lopp och växlade 13:e dryga minuten efter. Andra sträckan löptes av blott 14 åriga Amanda Kleijn från Södertälje Nykvarn. Hon imponerade fram till varvningen då laget låg i tät, några småmissar och laget låg nu trea drygt 3 minuter efter. 

Simon Larsson från OK Hällen stack ut på den tredje sträckan och gjorde ett stabilt lopp och var sjua på sin sträcka. Här gjorde Dalarnas förstalag ett segerryck och lämnade övriga lag en bit efter sig. Simon växlade ut Jonna på sista sträckan på tredje plats med två lag i släp. Laget var nu exakt 3 minuter efter Dalarna.

 

Jonna hade bestämt sig för att orientera säkert och kontrollerat! Vid varvningen var Stockholmstvåan och Jonna nästan ikapp Uppland som gick ut tvåa. På den avslutande slingan kunde Stockholmstvåan springa förbi Uppland och på väg till nästsista kontrollen sprang även Jonna om den löparen. In i mål kunde hela laget jublande springa in som lyckliga treor! 

 

Efteråt blev det prisutdelning med folkets jubel och varsin medalj som minne. Jättekul att Jonna och Södermanland fick till en så härlig avslutning på USM.

 

Mamma Kristina var med som en av fyra ledare för Sörmlandslaget. Nästa år går USM i Sundsvall.

Skribent: Kristina Fors

Länkar:

Winsplit

SOF 

SMOL  

 

Postadress:
OK Grip - Orientering
Klas Eriksson, Fatbursvägen 29
64732 Mariefred

Kontakt:
Tel: 0707107824
E-post: This is a mailto link