Hoppa till sidans innehåll

OK Grips D16 tjejer bäst i Sörmland

14 SEP 2014 20:07
OK Grips tjejgäng försvarade sitt stafett-DM guld från förra året. Det blev en dramatisk och omväxlande tävling...
  • Skapad: 14 SEP 2014 20:07

WP_20140914_001 (Small)

 

Emma, Linnéa, Ebba, Heidi och Jonna vann sin andra raka stafettseger när DM avgjordes i Oxelösund idag söndag.

Laget inledde med Emma som precis flyttat in i ny lägenhet i Stockholm så hon blev upplockad i Södertälje. Trots avsaknad av träning de sista veckorna gjorde Emma ett godkänt lopp där hon växlade som trea 16 minuter efter Södertäljes andralag.

Andra sträckan fick "trippeltjejerna" springa. Heidi anförde gruppen med sin säkra orientering, men efter en miss på sjätte kontroll så fick de betydligt mer tränade Linnéa o Ebba fortsätta själva. De hade nu minskat avståndet till ledande Södertälje tvåan med 3 minuter. Däremot hade Södertäljes förstalag avancerat och växlade endast 2,5 minut efter Jonna som sprang sista. Hällens andrasträckslöpare bröt. 

Jonna som vunnit alla DM-tävlingar under året - liksom ifjol, hade inte en tanke på att släppa guldläget som hon hade. Trots att hon ett tag hade sällskap av SNO-ettan (som turligt nog missade att Jonna stämplade vid kontrollen) så kunde hon till slut spurta i mål med fyra överlyckliga tjejer i släptåg.

 

Det här tjejgänget har samlats flera gånger under året med målet att försvara sin seger från ifjol. Jätteroligt att de lyckades med sitt uppsatta mål. 

 

Stort Grattis tjejer - vi i klubben är jättestolta över er.

Skribent: Kristina Fors

Länkar:

Winsplit

SOF 

SMOL  

 

Postadress:
OK Grip - Orientering
Klas Eriksson, Fatbursvägen 29
64732 Mariefred

Kontakt:
Tel: 0707107824
E-post: This is a mailto link